home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Koliko ste samo puta otvarali vrata svog automobila pa s njima nekontrolisano udarili u zid ili automobil parkiran do vašeg.

Neugodna navika koja se svakom vozaču dogodila mnogo puta više neće predstavljati problem zahvaljujući rešenju iz Forda. Američki proizvođač je predstavio novu inovaciju koja štiti sva vrata na automobilu prilikom otvaranja. Konkretno, ukoliko otvorite vrata više od 15 centimetara, iz unutrašnjeg dela vrata izleteće zaštitna guma koja štiti vrata od udarca.

U Fordu ističu da ceo proces iskakanja gume traje manje od jedne sekunde, zaštita prednjih vrata iznosi 90, a zadnjih vrata 85%. Ova inovacija će premijeru imati u aktualnoj generaciji modela Fokus, a većina budućih modela takođe će u opciji imati zaštitnu gumu.

U celoj priči jedino je nejasno kako se uz sve napredne i sofisticirane tehnologije neko nije malo ranije setio ovakve 'sitnice'.

Izvor : Portaloko.hr / Smedia.rsčitanja : 5031Komentari

Ideja je odlična, svaka čast.
Samo da se zimi ne polomi od leda, pa posle da bude deo reda veličine 20€

Autor Dejan L 27 Sep 2011, 08:40

Ovo je na Zastavama davno izmišljeno. Doduše nije automatik, ali je imalo i reflektujući deo za upozorenje drugim vozačima noću. :-)

Autor Martin 27 Sep 2011, 09:08

juce sam stavio hahaha onu gumu na U izraz na vrata...i pasuje kao budali samar...cela duzina vrata.

Autor NemanjaBB 27 Sep 2011, 10:06

@NemanjaBB,
Gde? Poshto?

Autor Uros Cuore Sportivo 27 Sep 2011, 10:35

Resenje je extra! Samo mene uvek brine onaj sto je parkiran pored mene a nema ovu zastitu. Ja uvek vodim racuna kako otvaram vrata, ali vecina vozaca (posebno oni sa sluzbenim) otvaraju ne koliko mogu, nego koliko im treba! Takva ostecenja su mnogo viljivija i ne moguca za popravku nego na rubovima vrata. Zato ja uvek kad mogu parkiram u nizu iza, branik uvek mogu da skinem popravim i ofarbam sto je ne moguce kod vrata!

Autor Bozza 27 Sep 2011, 10:41

Zato ja lepo imam siroku gumeno-plasticnu lajsnu duz vrata i nemam problema sa drugima niti drugi sa mnom. A umelo je da bude problema...

Autor dzigi 27 Sep 2011, 13:03

@UCS
Metro, oko oko 380-400 din :D
I to dobijes dve krace i dve duze lajsne...gumene a sa jedne strane je kao nikolvano. Meni je crn auto pa je to sa unutrasnje strane. Ne lepi se, samo tako stoji.

Autor NemanjaBB 27 Sep 2011, 14:29

Stvarno je extra resenje. Jedno vreme su neki proizvodjaci furali gumene i plasticne trake sa strane, na branicima bas zbog cesanja, medjutim dizajn je doveo do toga da se one potpuno izbace i posao prepusti servisima-farbarama. :)
Trebali bi da imaju svi ovakve ili slicne izume na novim vozilima.

Autor Orlo 27 Sep 2011, 14:30

Kaže Fata Muji:
- Trudna sam!
- Pa, kako si trudna kad sam pazio?
- E, moj Mujo, to ti je kao u saobraćaju, ti paziš, al’ drugi ne paze!

Poenta:
Dzaba zastitna guma ako je drugi nemaju ili ne paze.

Autor Marko 27 Sep 2011, 17:55

@NemanjaBB,
Hvala, tu cesto svracam ali uvek nekako gledam u onu auto kozmetiku, sve te aftermarket proizvode preskacem. :D

@Marko,
Hahahha, carski! :D

Autor Uros Cuore Sportivo 27 Sep 2011, 20:30