home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mercedes je objavio detalje o novom sistemu koji će povezivati mobilni telefon sa automobilom. Ova tehnologija omogućiće non stop pristup internetu vozačima kojima je to potrebno.

Mercedes je u okviru koncepta F 125! na sajmu automobila u Frankfurtu najavio novi info sistem budućnosti @yourCOMAND. Reč je o kompleksnoj kombinaciji korisnih funkcija koje će pomoći vozačima.

Na primer, biće moguće daljinski (sa smart phone-a) programirati uređaj za navigaciju ili klimu u automobilu. Sistem će obezbeđivati i neprekidan pristup internetu i društvenim mrežama.

U Mercedesu kažu da će do praktične primene i serijske proizvodnje COMAND sistema proći još nekoliko godina, ali planiraju da ga predstave javnosti već 2012.

COMAND je osmišljen pre svega za korisnike iPhone-a, a kasnije će biti omogućen i pristup vlasnicima Nokia i drugih telefona preko MirrorLink standarda.

Preuzeto sa : B92.net


čitanja : 757Komentari

haha,,mnogo kasne..bmw je to najavio pre 2 godine..

Autor ivan 30 Okt 2011, 14:11

Ivan
A gde im je.. hahaha

Autor McLaren 30 Okt 2011, 15:53

@Ivan kljucna rijec: NAJAVIO

Autor hh 30 Okt 2011, 15:55

uzmi evo magazin ..pre jedno godinu dana..imas sve o tome..naslov..je bmw najavljuje buducnost..

Autor ivan 30 Okt 2011, 19:22

Чисто да не буде забуне, ово је изнуђен потез Мерцедеса на изазов који је БМВ поставио почетком године са "Конектед драјв" системом. Тек да из МБ-а најаве одговор-систем за неку даљу будућност а заправо овом најавом више желе да покажу како и даље остају у трци за БМВ-ом.
И то је одлична ствар и то је заправо и сам квалитет конкуренције. Нема спавања или те прогута мрак, прво из властите земље а после и са истока. Срећом имају на кога да се угледају. Реда ради да подсетим да је БМВ први увео "Ај-фон" у аутомобиле па затим први увео интернет...а за оне који су евентуално прескочили:
https://autoblog.rs/blog/auto/video/2011/01/21/teaser-video-bmw-connecteddrive-concept-vehicle

Autor Гагиба 30 Okt 2011, 21:34

A vec nekih 6 ili 7 godina, kod BMW-a moze da za nekih 300-tinak evra dobije opcija sa kojom klima moze da se aktivira putem mobilnog, nekih 10-tak minuta pre ulaska u auto, tako da.... Zatim, pre nekoliko dana grupica ovde se uzbudila, jer je MB tj. AMG predstavio neku aplikaciju ili sta vec, koja prikazuje trenutnu snagu, obrtni momenat, g silu, i sl., U novoj seriji 1 i 3 to je standardna mogucnost. Nema g silu, ali snagu, obrtni momenat, i jos sijaset drugih "zvrcki" pokazuje. Dakle stvari koje autoindustrija vec standardno ugradjuje cak i u najosnovnije modele, radionice tek najavljuju kao opcije za koncepte, a malo kasnije i za serijske automobile. Mada nista se ne moze porediti sa migavcem u retrovizoru. Tu su prvi. Svaka cast. I to je nesto. A tek pogon sa spoljasnjim sagorevanjem kalorija...ccc...cc

Autor toma 30 Okt 2011, 23:55

Mercedes tema,mesto okupljanja BMW fanova.
Kapa dole tati. :)
https://www.youtube.com/watch?v=a3swfmKj1pk
Uvek diktira trendove.

Autor PITBULL™ 31 Okt 2011, 00:05

toma
Gde bre onaj njihiv bord od od 1,5 inča dobro pokazuje spoljašnju temepraturu. :D

Autor McLaren 31 Okt 2011, 00:33

Koliko su ovde napisali ja shvatam da mu ovo dodje kao onaj sistem koji vec Volvo ima cini mi se u svim modelima.

Autor Bati 31 Okt 2011, 04:32