home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovo svakako nije prva situacija da je jedan superautomobil precenio sebe i to platio odlaskom van asfalta ali ovo izletanje "Razjarenog bika" je zaista spektakularno.

Lamborghini Huracan koji vidimo na slici je superautomobil sa V10 motorom koji su na reliju pod nazivom "Targa", koji se vozi na Novom Zelandu, vozili petostruki pobednik ovog događaja Toni Kvin i njegov suvozač Naomi Tilet. Njih dvojica su vodila borbu za mesto na podijumu petog od šest dana trkanja kada je njihov automobil izleteo sa staze.

Prema rečima Kvina Huracan se kretao brzinom od oko 200 na sat kada su naleteli na udubljenje na putu i vinuli se u vazduh. Lamborghini je proveo neko vreme u vazduhu a da stvar bude gora na istom mestu se dogodilo još jedno izletanje tako da je vozač morao izvede ozbiljan manerav kako bi izbegao sudar ali i banderu na drugoj strani staze.

Na svu sreću obojica "putnika" su prošla bez ozbiljnih povreda ali je zato automobil završio u žbunju. Njihova borba za podijum je ovom nesrećom prekinuta i nakon baksuzluka uspeli su da reli završe kao trinaesti - simbolično.

Izvor: Autoportal.rsčitanja : 648Komentari