home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tesla krađa

Vlasnici automobila s pametnim ključevima su na udaru kradljivaca širomm sveta. Otuđivanje vozila se odvija tako što jedan lopov uređajem za kopiranje signala preuzima onaj sa vlasnikovog ključa pa ga šalje kradljivcu pored vozila koji otključava automobil i odvozi se njime.

Na ovu metodu nisu imune ni Tesle, kao što pokazuje priloženi video u nastavku.

Nekoliko američkih električnih vozila je ukradeno poslednjih meseci, pa su u Tesli vlasnike upozorili da onemoguće pasivni ulazak u automobil kako ne bi i sami postali žrtve kriminala.

Za one koji žele da nastave da koriste ovu pogodnost Tesla je omogućila dodatnu aktivaciju pomoću PIN-a, pa je tako nakon pasivnog ulaska u vozilo potrebno uneti četvorocifreni broj da bi sistem dozvolio pokretanje automobila.

Nažalost vlasnik ukradenog Modela S, iz priloženog video isečka, nije aktivirao ovu sigurnosnu postavku, ali njegov automobil je svejedno namučio kradljivce.

Momci su se pošteno oznojili pokušavajući da skinu Model S s napajanja, što je omogućilo sigurnosnim kamerama da snime više materijala nego što je to inače slučaj u ovakvim akcijama.

Vlasnik sada samo može da se nada da će to policiji pomoći da pronađe lopove, budući da su prilikom krađe onemogućili funkciju daljinskog pristupa pa se vozilu više ne može ući u trag.

Ako i sami imate automobil s pametnim ključem, preporuka je da onemogućite funkciju otključavanja i pokretanja vozila bez vađenja istog iz džepa.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Screenshot / YouTubečitanja : 477Komentari