home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW serije 1

BMW serije 1 je u najnovijem izdanju dobio prednji pogon, baš kao i serija 2 Gran Coupe te već zaboravljeni monovolumeni iste serije. Evo kako prolaze na zahtevnom testu.

Vozači BMW-a možda nisu na dobrom glasu, ali BMW-ovi automobili jesu. A vole se zbog sportskih performansi, odnosno izuzetne vozne dinamike. Mnogi misle da veliki deo zasluga ide na račun zadnjeg pogona pa se bude sumnje u mogućnosti najnovije serije 1 sa prednjim pogonom, piše Index.hr.

Upravo zato je zanimljivo kako je BMW-ov kompakt prošao na jednom od najzahtevnijih testova dinamike, testu izbegavanja severnog jelena. U tom testu se utvrđuje maksimalna brzina pri kojoj vozač (i automobil) mogu naglo da promene smer kretanja a da auto ne izgubi putanju. Jednostavnije rečeno, test simulira nagli nailazak na prepreku i pokušaj izbegavanja iste.

Španski km77 test započinje brzinom od 77 km/h s kojom mnogi imaju problema. Imao je i BMW, ali je test položio s još uvek vrlo solidnih 73 km/h. To je bilo dovoljno za prolaz i dobre ocene.

Recimo i da se radilo o primerku sa standardnim oslanjanjem i gumama Bridgestone Turanza T005 225/40 R18.

Izvor: Index.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 418Komentari