home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Prošle nedelje je u garaži kuće koja se nalazi na jugu Floride izgoreo Porsche Taycan. Pored gubitka automobila, vlasnik se suočava i sa štetom na kući koja nije mala.

Posledice nesreće su zabeležene fotografijama koje su postale viralne na društvenim mrežama. Tu je i video snimak koji svedoči o uništenju Taycana.

Video snimak svedoči da je auto uništen do neprepoznatljivosti, a vatra je skoro istopila gume na točkovima. Šteta u garaži je velika, ali se može popraviti.

"Pokrenuli smo istragu i spremni smo pomoći ako nas pozovu. Laknulo nam je kada smo saznali da nije bilo povređenih. Još uvek je prerano za bilo kakve ocene o mogućim uzrocima. Čekamo da završi istraga", kaže portparol kompanije Calvin Kim.

Požari u kojima stradaju električna vozila nisu veliko čudo u svetu automobilizma.

Događalo se da Teslini modeli planu iz čista mira, a nesreće je istraživala kompanija i federalni organi za sbezbednost u SAD-u. Rezultati istrage govore da je jedan od mogućih uzroka kvar na bateriji električnog vozila. Dok se slučaj izgorelog Porschea detaljno ne istraži, bilo bi neodgovorno nagađati o mogućim uzrocima, piše Carbuzz.

Postoji verovatnoća da automobil nije izgoreo zbog kvara, ali svedočenja komšija ukazuju da se neposredno pre požara čula eksplozija. Vozilo se odnedavno nalazi u prodaji i relativno mali broj Taycana je trenutno na ulicama. Požar u garaži je jedan od potencijalnih znakova opasnosti koji utiče na zanimanje kupaca, ali zaključke bi trebalo donositi tek kada završi istraga.

Izvor: Klix.ba / Carbuzzčitanja : 212Komentari