home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford Fiesta E

Ken Blok stekao je internet slavu zahvaljujući svojim klipovima na kojima veoma brzo vozi svoja kola i osvaja različite tipove drumova i podloga. Za Kena kažu da je najbolji drifter na svetu,a on svoje sposobnosti driftovanja ne skriva.

Ken je čuven po svojoj brzoj vožnji i preferira urbane puteve i gradke ulice, na kojima može da izvodi čarolije u svom automobilu. Ken Blok je dokazao da je neverovatan vozač i da je spreman da pokori svaku ulicu i drum.

Iako njegovi automobili uključuju standardne benzinske agregate, ovoga puta je on odlučio da sedne iza volana prvog električnog vozila na svetu.

Iskusni trkački vozač trenutno se takmiči u ovoj specijalnoj električnoj Ford Fiesti u Projekt E seriji koja deluje kao kategorija podrške FIA Svetskog šampionata u Rallycrossu. Kao i kod ostalih automobila koji se takmiče u seriji, on ima pogon na sva četiri točka i pogonski sistem koji je razvio STARD.

STARD pogonski sklop sastoji se od tri elektromotora koji kombinuju proizvodnju 613 ks i 1002 Nm obrtnog momenta. Automobil takođe koristi dvostepeni menjač i doseže 240 km/h.

Blok kaže da je auto fantastičan i da je jasno da će ovakvi automobili biti budućnost Reli trkanja.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 438Komentari