home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Autoput

Iako je na prvi pogled jednostavna, vožnja autoputem zbunjuje brojne vozače. Ko se još nije susreo s vozačima koji se pogreško uključuju na autoput, ne znaju da leva traka služi samo za preticanje, nekima se omakne pa voze u suprotnom pravcu...

Ipak, sve je nadmašio mađarski vozač pickupa Nissan Navara čiji "biser" su zabeležile kamere.

Na prvi pogled sve je normalno: Nissan Navara s prikolicom uključuje se na mađarski autoput M25 na raskrsnici s autoputem M3 u blizini Helyszína. Vozač se normalno približava, očekuje se da "uhvati" traku za uključenje, ubrza i nastavi vožnju autoputem.

A onda šokantni manevar: Vozač Navare usporava, misli da se uključuje na put sa saobraćajem u oba smera, daje levi žmigavac i pokušava da "uhvati" imaginarnu desnu traku magistralnog puta, a u stvari levu traku autoputa!

Srećom, u tom trenutku se na putanji našao samo jednom automobilu, srebrnom monovolumenu čiji vozač je pokazao zavidnu umešnost i značajno smanjio posledice sudara.

Vozač monovolumena je doneo ispravnu odluku: Shvativši da nema vremena za kočenje ni prostora za izbegavanje Navare, svoj automobil je usmerio između pickupa i prikolice, značajno ublaživši udarac i njegove posledice.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: screenshot YouTubečitanja : 446Komentari