home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Police

Sve je više onih koji vide prednosti električnih automobila, ali ih malo misli da bi se snašli u državnim službama poput policije.

Tome u prilog ide i praksa iz Los Anđelesa gde BMW i3 nije uspeo da se uklopi. Projekat je na kraju neslavno okončan, a automobili rasprodati. Tesla je tu ipak ozbiljniji auto s osetno boljim performansama, ali i dometom. Zato ovaj model pojedine policijske stanice u Americi polako ubacuju u svoju flotu.

Bargersville iz Indiane je jedna od njih. Kako piše Index.hr, oni su Teslu Model 3 u svoju ergelu uvrstili u avgustu prošle godine, čime je to postao prvi zabeleženi primerak u policijskoj ulozi. Sada su u javnost izašli sa statistikom. Troškove goriva i samog vlasništva su uporedili s jeftinijim Dodge Chargerom.

Nakon godinu dana Dodge Charger je progutao 7.580 USD, dok je Tesla Model 3 bio daleko skromniji. Auto nije trebao servis, a troškovi električne energije su daleko manji od benzina, pa je ušteda na kraju iznosila neverovatnih 6.750 USD. S tek 825 USD troškova je već u prvoj godini gotovo anulirana razlika u ceni automobila. Policijski Dodge Charger je koštao 33.612 USD, dok je Tesla Model 3 bio skuplji s cenom od 41.945 USD.

Ako nastavi u ovom ritmu, Teslin električni auto će ispasti kao osetno pametniji izbor, odnosno idealan policijski auto.

Izvor: Index.hr

Screenshot: Todd Bertram/Twitterčitanja : 1974Komentari