home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari Testarossa

U julu ove godine smo preneli priču o napuštenom čuvenom Ferrariju Testarossa iz 1980-ih na koji nam je skrenuo pažnju YouTuber Scott Chivers "Ratarossa". U njegovom videu smo saznali da je reč o italijanskoj ikoni koja je 17 godina parkirana i ostavljena u jednoj ulici u Portoriku.

Sada, nekoliko meseci kasnije ta crvena Testarossa ima novog vlasnika koji se oduševljeno bacio na posao njegove restauracije. Kako prenosi Jutarnji,.hr, u novom videu Ratarossa nas upoznaje s novim vlasnikom Testarosse iz 1988. godine s do sada jedva pređenih 24.000 kilometara.

Ferrari Testarossa

On je kolekcionar automobila iz Portorika koji je napokon uspeo da se dogovori s vlasnikom da otkupi automobil i da mu novi sjaj. Novi 20-minutni video isečak prikazuje napredak postignut tokom prvog meseca od tri koliko vlasnik planira da će potrošiti na restauraciju.

Želimo mu sreću jer nakon 17 godina stajanja pod vrućim suncem Portorika, automobil je u stvarno lošem stanju. Unutrašnjost se raspada, a spoljašnjosti je potrebna kompletna obnova. Međutim, ništa ne može da spreči tog iskusnog i veštog čoveka da napuštenu Testarossu dovede u top stanje.

Prema informacijama iz video zapisa, novi vlasnik automobila je za njega potrošio 30.000 dolara, što je prilično dobra cena za jedan od najvećih Ferrarijevih superautomobila ikada. Očigledno će morati da potroši malo bogatstvo da bi se vratio fabrički svežem izgledu, ali sudeći prema dosadašnjem napretku, on zna šta radi i automobil je u dobrim rukama.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Ratarossačitanja : 602Komentari