home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kupac

Danas svaka osoba koja prođe pored nas može da bude bogata. Ne morate da nosite skupo odelo i unikatni sat da biste imali milione na računu. Ovo bi trebalo da znaju i trgovci automobilima.

Vremena su takva da čak i dečak koji ima malo posećeniji profil na YouTube može da poseduje vilu s bazenom. Neki se, međutim, ne razmeću svojim bogatstvom. Dobar trgovac to razume i neće si oduzeti priliku za zaradu. U ovom slučaju je bilo drugačije. Čovek je želeo da kupi skup automobil, ali nije izgledao dovoljno bogato.

Odvezao se gradskim autom do auto salona i nije glumio bogataša. Kao kupac, trebalo bi da dobije mogućnost da proba automobile, barem koliko-toliko. Prodavac u auto salonu, ​​međutim, nije bio kooperativan.

Sumnje u njegovu solventnost su se pojavile odmah. Trgovac nije dugo čekao s pitanjem o zaradi kupca. Blago rečeno, bilo je prilično netaktičan. Kupac se pretvarao da nema pojma o automobilima. Prodavci mu čak nisu dali ni detaljne podatke o vozilima. Bili su prilično nezainteresovani.

Konačno, kupac je prišao belom Porscheu koji ga je najviše zanimao. Prodavac je rekao da danas nema ključeve automobila, što je naravno bila laž. U jednom trenutku je opomenuo kupca da ne dira karoseriju automobila jer je “tek” ispolirana.

Nezadovoljni klijent je odlučio da pronađe automobil putem interneta i s njim napravi probnu vožnju. Nekoliko trenutaka kasnije kupio je automobil ispred prodavca koji su ga ignorisali. Iako lica nisu otkrivena, može se pretpostaviti kakvi su bili izrazi lica trgovaca.

Ostaje nada da su nešto naučili iz ove lekcije. Postoji stara izreka: “Odelo ne čini čoveka.” Trgovaci bi toga trebalo da budu svesni. U njihovom slučaju samo je važno da li će se vozilo prodati, a ne ko će biti kupac.

Izvor: Automobili.bačitanja : 992Komentari