home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
500.000 km

Poznato je da neki motori pokazuju znakove odustajanja nakon 150-ak hiljada pređenih kilometara. S druge strane, postoje i oni koji vide i više od milion kilometara zahvaljujući brižnim i odgovornim vlasnicima. Međutim, čini se da još uvek postoji sumnja u hibridne pogonske sklopove.

Zbog toga je YouTube kanal speedkar99 odlučio da rastavi Priusov motor s više od pola miliona kilometara, prenosi Jutarnji.hr. Tačnije, reč je o motoru Toyote Prius iz 2004. godine – 1,5-litarski 1NZ-FXE s Atkinsonovim ciklusom, koji možda nije poznat po svojoj snazi, ali izdržljivost mu se ne može oduzeti. Međutim, kako izgleda unutrašnjost Priusovog motora iz 2004. godine koji je za 17 godina proputovao udaljenost dalju od Meseca? U stvari i nije tako loše - čini se da bi na brojčanik stalo još kilometara.

Speedkar99 je uzeo u obzir promenu boje motora tokom vremena. Uz to, u prstenovima za kontrolu ulja postoje začepljenja, što znači da u nekim trenucima nije dobijao potrebno podmazivanje, a evidentno je i nakupljanje mulja.

Sve u svemu, reč je o uobičajenom izgledu motora s velikom kilometražom. Savet je prilično jednostavan – brinite o svom automobilu i on će vam vratiti uslugu.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: YouTube Screenshotčitanja : 472Komentari