home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Vožnja kroz vodu

Samo retka terenska vozila smeju da voze kroz vodene prepreke dublje od pola metra, dok se ostalima ne preporučuje više od deset centimetara.

Ovim kanalom u Velikoj Britaniji, izgleda, voze svi, od vozača putničkih vozila, preko onih u skupim SUV-ovima, pa sve do dostavljača u kombijima. Verovali ili ne, studije pokazuju da je 74% vozača spremno da rizikuje i vozi, piše Index.hr. Video u nastavku pokazuje kako svi voze kroz ove prepreke koje će samo hrabri nazvati "lokvama".

Radi se o prolazu kroz park u Rufford Millu u Nottinghamshireu, gde je nakon nevremena na putu ostala ogromna lokva. Benrengers YouTube kanal je objavio video u kojem brojna vozila pokušavaju da pređu repreku. Neki imaju sreće, a neki staju usred ili nakon lokve suočavajući se sa izuzetno skupim popravkama

Radi se o jednom od prolaza koji je po pravilu dubok tek koji centimetar, ali nakon kiše nakupi se značajno više vode te tada počinju problemi, piše BBC. Ponekad je dubina vode i preko 1.2 m, a to znači da će verovatno svaki auto u pokušaju prelaza ostati zarobljen u vodi. Uprkos znaku upozorenja, mnogi požele da okušaju sreću.

Da stvar bude gora, neki vozači misle da će, ako ubrzaju, lakše preći prepreku. Vozač belog BMW-a na svojoj je koži osetio da je to loša ideja. Automobil je šlepovan uz zakočene zadnje točkove.

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTubečitanja : 300Komentari