home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche 911 Turbo S

U centrali tjunera Hennesseya u Teksasu svake godine se zapitaju koliko brzo božićna jelka može da se vozi na krovu automobila.

Izbor prevoza je ove godine pao na dorađeni Porsche 911 Turbo S, a to je lični automobil šefa i osnivača kompanije Hennessey Performance, Johna Hennesseya na test stazi Pennzoil.

Na krov mašine od 760KS (što je značajno više od serijskih 641KS) pričvršćeno je drvce, a kao što možemo videti u snimku, Porsche je postigao 281 km/h. Impresivno, iako daleko od najveće brzine automobila koja iznosi 331 km/h bez stabla na krovu, piše Jutarnji.hr.

Vozač trka Spencer Geswein je pilotirao Porscheom, a u videu ga možete čuti kako kaže da je uklanjanjem stabla automobil postao potpuno drugačiji. Uklanjanje aerodinamički nepoželjnog dodatka je značajno smanjilo otpor automobila i promenilo način na koji se automobil ponaša pri visokoj brzini, što nije iznenađujuće.

Nešto tako veliko na krovu pri tim brzinama će značajno uticati na to kako automobil vozi i kako se oseća vozač. Ovaj eksperiment je zabavan, ali to nije najbrže drvce Hennesseya ikad: rekord drži Jeep Grand Cherokee Trackhawk kome je tjuner podario 1000KS i koji je postigao 291 km/h što je ujedno i najveća brzina dorađenog Jeepa...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Hennesseyčitanja : 511Komentari