home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kawasaki EICMA

Čini se da se Kawasaki sprema za lansiranje najmanje tri nova modela u predstojećim mesecima, otkrivaju dokumenta iz SAD.

Prema radnim nazivima iz pomenutih dokumenata, u pitanju su ZX-4R i dva električna dvotočkaša.

Kako sada stvari stoje, nove modele bi mogli da vidimo na EICMA sajmu u Milanu. ZX-4R je svakako najuzbudljivija novina. U osnovi se radi o evropskoj verziji modela ZX.25R, koji je u Japanu dostupan od 2020.

Mnogi ljubitelji motocikala sa Starog kontinenta su voleli da ga vide ovde, ali su njegov dolazak onemogućile emisione regulative. Određene izmene i povećanje zapremine motora su omogućile japanskoj kompaniji da preskoči ove prepreke.

I mada neće biti identičan japanskoj verziji, imaćemo četvorocilindarsku mašinu koja će naći unikatno mesto u segmentu gde će joj rivali biti Yamaha R3 i KTM RC390.

ZX-4R stiže kao faktička zamena za ZX-6R, sportski motocikl srednje kategorije, koji je tiho nestao s cenovnika tokom proteklih 18 meseci. Međutim, mogu se čuti glasine da ZX-4R neće biti jedini novi sportski motocikl japanske kompanije, a pominju se ZX-7R ili Ninja 700, koji bi mogli da se uhvate u koštac sa Yamahom R7 i Hondinim predstavnikom zasnovanim na novoj twin platformi od 750 kubika.

Tu su i dva nova električna motocikla. Kawasaki je otvoren po pitanju svoje elektrifikacije, a kompanija je obećala da će do 2035. u potpunosti elektrifikovati svoju liniju.

U Milano bi na jesen trebalo da stignu jedan roudster i jedan sportski motocikl. Označeni su kao NX011AP i NR011AP. Kako dokumenta otkrivaju, oba bi trebalo da donesu 11 kW, što je nešto preko 15 KS. To bi trebalo da ih pozicionira u gornjem delu segmenta od 125 kubika, što sugeriše da će ih potencijalni rivali biti Honda CB125R i Yamaha MT-125.

To takođe znači da ovi modeli na struju neće biti proizvodne vertijante Endeavour prototipa iz 2020.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 271Komentari