home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ručna kočnica

Svi znamo šta se dogodi ako ostavimo automobil na nizbrdici bez da smo ga osigurali od nenamernog pokretanja – tj. aktivirali parkirnu kočnicu ili postavili menjač u položaj “parking”. U tom slučaju postoji opasnost da se vozilo otkotrlja nizbrdo i izazove štetu ljudima i imovini, kao i samom sebi. Najbolji dokaz za to stiže iz Brazila, u obliku snimka s nadzornih kamera na jednoj kući.

Kako video opisuje, slučaj se desio 19. ovog meseca u brazilskom mestu Ubá, navodi Autonet. Jedan radnik, dostavljač i sastavljač nameštaja, kamionetom je došao u kuću klijenta da obavi posao. Izišao je iz vozila, počeo da istovaruje teret, ali tada je njegov pickup počeo da klizi prema dvorištu. Uprkos očajničkom naporu da ga zaustavi, nesrećni radnik to nije uspeo, pa je kamionet odjurio kroz ogradu, preko puta i dalje u provaliju – sve samo zbog zaboravljene ručne kočnice.

Iako se takve nesreće u svetu verovatno događaju svakodnevno, retko su ovako kvalitetno snimljene iz više uglova, pa pogledajmo ovu lekciju iz sigurnog parkiranja u nastavku.

Izvor: Autonet.hr

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 427Komentari