home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Gymkhana & Ken Block

Na videoservisu YouTube je objavljena poslednja epizoda Gymkhane koju je pre tragične pogibije snimio američki reli vozač Ken Block.

Prošle godine je legendarni Ken Block vozio Audi S1 Hoonitron u Las Vegasu u svojoj potpuno električnoj Gymkhana avanturi, a nakon njegove tragične smrti u januaru ove godine, mnogi su verovali da je i poslednja. Međutim, Block je snimio još jednu avanturu krajem prošle godine u Meksiku pre nego što je smrtno stradao u nesreći s motornim sankama, a sada je konačno objavljena.

Epizoda nazvana "Electrikhana Two: Mexico City, the Head Hoonigan in Charge (HHIC)" prikazuje kako Block vozi Audi ne štedeći gume na nekoliko lokacija u Meksiko Sitiju. Tehnički, njegova avantura počinje u areni Plaza de Toros Mexico, a zatim sledi spektakl. Ako se pažljivo pogleda, Audijevi prednji točkovi se okreću unazad, a zadnji unapred. To je "magija" električnog pogona i više motora, ali to je samo deo "trikova".

Block izlazi iz arene, drifta, okreće se, vrti u krug te "kači" zidove".

Kada je njeov Audi S1 E-Tron Quattro prvobitno predstavljen, nije otkrivena njegova tačna vrednost, ali verovatno je reč o milionima. Block u svojoj avanturi stiže i na aerodrom, gde pravi sjajan show. Nakon toga je napravio još jedan trik nezvaničnog naziva "Hoonitron J-Turn". Točkovi pokretani elektromotorima mogu u trenutku promeniti smjer okretanja iz "napred" u "nazad, a Block je to iskoristion za okretanje automobila bez većeg gubitka brzine.

Video završava kompilacijom Blockovih Gymkhana klipova uključujući i prvi iz 2008. godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 304Komentari