home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ukoliko se odlučite za putovanje kroz Evropu nemački Porsche pravi veliki broj automobila koji su odlični za takav poduhvata. Ali jedan penzioner je odabrao njihovo vozilo koje ima maksimalnu brizni od svega 20 kilometara na sat.

Artur Niser je šezdesetjednogodišnji penzioner iz Nemačke koji se odlučio da distancu od juga Nemačke do Velsa pređe u svom Porsche traktoru. Obzirom da ova snažna mašina može da ostvari maksimalnu brzinu od čak 20 kilometara na sat, put do Velsa koji iznosi oko 1 600 kilometara će preći za 22 dana.

Ovaj nemački entuzijasta se prvi put zaljubio u traktor kada je imao sedam godina. Bio je to traktor njegovog dede. One će na putu do Velsa proći kroz naravno Nemačku, Belgiju, Francusku i Englesku. On je takođe za sada na putu prikupio 3 000 evra pomoći za organizaciju "Doktori bez granica".

"Bio sam potpuno sam na putovanju, ali nikada nisam bio usamljen. Pre svega me je moja ljubav prema traktoru navela na ovo putovanje. Kada sam bio u prilici da kupiom traktor znao sam da to moram da uradim," kaže penzioner Niser.

Izvor: Autoportal.rsčitanja : 666Komentari