home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Čuvena rečenica koju je Bata Stojković izgovorio u filmu "Balkanski špijun", najzad je dobila povod da se pojavi i u naslovu jedne vesti!

Osim čuvene replike druga Čvorovića, automobili iz Sovjetskog saveza, koji su svojevremeno su bili veoma cenjeni, ostali su upamćeni i po svom pravilnom geometrijskom obliku ali i po tome da su bili jedni od pionira na domaćim drumovima koji su koristili gas umesto benzina. Osim uštede novca u svakodnevnoj eksploataciji, jedna od karatkeristika tog sistema bio je i miris gasa koji je okruživao svakog Moskviča. Intenzitet i konstanto prisustvo tog mirisa izazivali su osećaj neizvesnosti stizanja do odredišta i mučnine kod prosečnih putnika.

Ipak, jedan Moskvič, kojem će se diviti ljubitelji ruskih automobila, našao je svoj put iz Mađarske preko Atlantskog okeana sve do sunčane Floride gde će moći da uživa u zasluženoj penziji. Ovaj primerak je proizveden 1968. godine i bio je u vlasništvu jednog gospodina iz Mađarske. Ispod haube oker boje nalazi se benzinac koji razvija 50ks iz 1400 kubika. Prodavac kaže da je posle 22 godine mirovanja Moskvič upalio iz prvog pokušaja i da je pre toga bilo potrebno samo čišćenje karburatora. Oglas je još uvek aktivan na sajtu eBay a početna cena Moskviča je 3,500 dolara.

Za kraj, ova zanimljivost ne bi bila kompletna bez scene iz Balkanskog špijuna u kojoj Ilija Čvorović, usled nemogućnosti da shvati mlađu generaciju i njihov stav prema ruskoj auto industriji, izgovara legendarnu rečenicu:

Izvor: B92.netčitanja : 2545Komentari

Svaka proizvedena u Evropi, Severnoj Americi, Australiji, Vecina u Aziji, Juznoj Americi i Africi, proizvedenih u zadnjih 20 godina.

Autor Fordovac 30 Nov 2014, 01:27

Fordovac 30 Nov 2014, 01:27

Ajoj...

Autor hh 30 Nov 2014, 14:12