home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zaglavljeni ste u saobraćaju? Novi automobili imaju rešenje i za to – izvucite skejtbord i pobedite gradsku gužvu

Zaboravite onu staru dosadnu limunzinu. Proizvođači automobila predstavili su na sajmu automobila u Pekingu nove ideje među kojima je i "audi" lansirao svoj električni skejtbord.

Audi je napravio u zadnjem braniku skladište za električni skejt, a ideja je bila da pomognu vozačima da ukoliko se zaglave negde u gradu u gužvi mogu jednostavno izvući svoj skejt i stići na vreme.

Audi je osmislio aplikaciju pomoću koje bi preko smartfona bio povezan s vozačem i na osnovu njegovog rasporeda izračunava koliko mu je ostalo vremena na raspolaganju do određene destinacije. Zatim, predlaže najbolju opciju do cilja.

“Ukoliko sistem izračuna da će vozač do cilja stići pre skejtom, sistem će preporučiti slobodno parking mesto u blizini za automobil, tako da vozač može bezbrižno da nastavi putovanje do odredišta skejtbordom”, rekli su u Audiju.

U kompaniji su rekli da je još uvek reč o pilot projektu ali da čekaju reakcije na ideju kako bi znali da li vredi lansirati proizvod za masovno tržište.

Inače, punjač za skejt je takođe u braniku, a baterija može trajati duže od 12 kilometara. Može dostići brzinu do 30 km/h.

Izvor: B92.netčitanja : 1223Komentari

A ostali putnici iz audija ce da trce za skejtom...

Autor Bi 01 Maj 2016, 00:41

Bi
Skejt je samo za vozaca, a putnici ce imati rolere ispod svojih sedista. Vrv. da ce bolje opremlene verzije imati skejt dvostoj (za dvoje), a kasnije ce uvesti i hibridni.

Autor Optimus Prime 01 Maj 2016, 15:23