home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Automobili na imanju

Bilo je već reči o izgubljenim ili zaboravljenim automobilima po ambarima i otpadnima koji su pronalazače učinili milionerima, a nedavni slučaj iz Francuske bi takođe mogao da se uvrsti na našu listu. 

Naime, na skladištu i okolnim imanjima u Francuskoj je pronađena kolekcija od 81 automobila. Najimpresivniji model na listi je Lamborghini Miura P400 iz 1968. godine, 118. proizvedeni primerak koja na satu ima 77.886 kilometara što znači da je pre odlaska "u penziju" i pošteno vožen.

Automobili na imanju

Priča je sledeća: nakon smrti vlasnika Henryja Ruggierija, njegova porodica je angažovala aukcijsku kuću Interencheres za prodaju imanja, ali tada je tim došao do ovog otkrića. Automobili su pronađeni na različitim lokacijama unutar velikog imanja, a zanimljivo da je većinu primeraka namerno "sakrio" bez nekog dela potrebnog za vožnju (primera radi točkovi i sl.) kako bi bili sigurniji.

Automobili na imanju

Među pronađenim primercima se ističu: Jaguar E-Type, C3 Corvette, Lancia Flaminia, Alfa Romeo 90, Lincoln Continental, Jaguar XJ, Porsche 356 "Pre-A", niz Citroena i Peugeota...

Automobili na imanju

Odmah je održana aukcija u Tarbesu u Francuskoj, automobili su se nudili u stanju u kakvom su pronađeni. Najskuplja je očekivano bila Miura za koju je kupac platio čak 560.000 evra!

Za Jaguar E-Type je novi vlasnik keširao 99.000 evra, dok je pomenuti Porsche 356 Pre-A prodat za 48.000 evra. Iako su automobili u prilično lošem stanju, sigurni smo da će uz trud i novac biti dovedeni u svoje prvobitno stanje...

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Interencheresčitanja : 625Komentari