home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Type 57

Belgijski kipar August Thomassen je decenijama u štali čuvao tri klasična Bugattija ukupne vrednosti veće od milion dolara.

Loša finansijska situacija danas 95-godišnjeg kipara ga je naterala na ono čemu se gotovo celi život opirao – prodaju svoja tri metalna ljubimca. Ipak, August Thomassen nikad nije ni bio bogati kolekcionar automobila.

Tri Bugattija koje poseduje je kupio krajem 50-ih i početkom 60-ih godina, kada su cene takvih modela dotakle dno. Kako je njegova ćerka izjavila za holandski De Telegraaf, bio je fasciniran dizajnom i inženjerskim rešenjima primenjenim na tadašnjim modelima francuskog proizvođača.

Bugatti Type 49 Berline iz 1932. godine i Bugatti Type 57 Cabriolet iz 1937. godine su godinama bili u saobraćaju i koristili su se gotovo svakodnevno. Treći automobil, Bugatti Type 40 iz 1929. godine, bio je oštećen u saobraćajnoj nesreći, ali Thomassen nikad nije završio projekat popravke karoserije u vlastitoj režiji.

Sva tri automobila će biti ponuđena na aukciji u sklopu događaja Artcurial’s Rétromobile 2019, koji se održava 8. februara u Parizu, a stručnjaci predviđaju da će ukupna cifra premašiti milion evra.

Izvor: Autopress.hrčitanja : 470Komentari