home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Lotus Esprit

Na godišnjem sastanku deoničara kompanije Tesla, koja je održana juče, Ilon Mask je odgovarao na pitanja. Među standardnim pitanjima o novim modelima (prototipu električnog pikapa, Model-u Y, Class 8 polu-kamionu…), pojavilo se jedno veoma interesantno pitanje i, slobodno možemo da kažemo, još interesantniji odgovor.

Pitanje je glasilo da li Tesla planira izgradnju vodenog automobila – odnosno automobila koji bi mogao da se vozi po putevima, a zatim da siđe u vodu i vozi se kao čamac. Ispostavilo se da u kompaniji rade na nečem još zanimljivijem – električnoj auto-podmornici, kao i da već postoji kompletan dizajn za nju.

Ceo taj projekat inspirisan je specijalnim Lotus Esprit automobilom podmornicom, koji je prikazan u Džems Bond filmu „Špijun koji me je voleo“. Vlasnik tog originalnog automobila je Ilon Mask i za njega je bio izazov da vidi da li je moguće napraviti funkcionalnu verziju istog.

U odgovoru na pitanje on je naglasio da je tehnički moguće napraviti auto-podmornicu na električni pogon, ali da bi tržište za takav proizvod bilo suviše malo. Ipak, u svom maniru ostavio je otvorenu mogućnost da u nekom trenutku možda i zaista napravi takav automobil.

Izvor: PCpress.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 380Komentari