home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover u roze izdanju

U očekivanju novog Land Rovera pronašli smo jedan primerak koji će kul faktorom bez problema zaseniti naslednika, ali i ostale danas popularne terence.

Ako i ne volite roze boju morate da priznate da zanimljiviji, pa i privlačniji roze automobil niste nikada pre videli. I pritom nemojte da imate predrasude, jer ovo nije samo jedan obični Land Rover, već vozilo izuzetno bogate istorije.

Land Rover u roze izdanju

Za početak recimo da se radi o drugoj ediciji (Series 2) Defendera, a konkretni primerak je imao i vojni staž tokom svog života. Stvari postaju zanimljivije kada se sazna da ga je koristio SAS od kraja 1960-tih, ali tek nakon što je modifikovan u Cambridgeu. Vozilo je tamo izgubilo krov, vetrobran i vrata, a dobio je veći rezervoar goriva, lopate, navigacijsku opremu i robusnije podvozje. I dosta naoružanja.

Land Rover u roze izdanju

Ok, ali zašto roze boja, sigurno se pitate. Pa zato što ga je SAS koristio u pustinjskim predelima Omana, gde je svetlo roze boja daleko neprimetnija od zelene. 

Napravljena su ukupno 72 primerka, a samo ih je 20 ostalo u životu. Ovo je jedan od njih, iz vojske je otpušten 1986. godine i trenutno je u prodaji. Nudi ga P.A. Blanchard & Co po ceni od 64.995 funti.

Izvor: Index.hr

Foto: P.A. Blanchardčitanja : 436Komentari