home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Reklama za staru Toyotu Supru

I dok se Toyota bavi promocijom nove Supre, postoji jedno mesto gde već 27 godina stoji reklama za staru Supru.

Kako piše Index.hr, nalazi se na autoputu 101 koja prolazi kroz San Francisko, a povremeno se pojavljuje na horizontu. Doduše, reklama nije u najboljem stanju, ali s obzirom da datira s početka 1990-ih, itekako se primećuje. Štaviše, postoje fanovi tog automobila i perioda koji itekako prate šta se dešava s njom.

Magazin The Drive je sada uspeo da sazna pozadinu priče. Kako pišu, totem s reklamom je u vlasništvu kompanije Clear Channel Outdoor, a njen regionalni predsednik Bob Schmidt otkriva pravi razlog zašto ova reklama odoleva vremenu. Posredi nije ljubav prema Toyoti, a još manje prema devedesetima. Stvar je kudikamo jednostavnija, a radi se o novcu. Naime, reklama za Supru je poslednja reklama koja je aplicirana tehnikom farbanja, a sve nakon nje se baziraju na vinilnoj tehnologiji. Direktor je odlučio da tu reklamu zadrži kao podlogu za lepljenje novih reklama i tako izbegne trošak farbanja u crnu boju.

Schmitt je otkrio da je za zamenu reklame radnicima potrebno oko dva sata, pa je lako zaključiti da je Supra vidljiva tek nekoliko sati godišnje. A to i otkriva zašto je još uvek u relativno dobrom stanju.

Izvor: Index.hr

Screenshot: Facebook (RADwood)čitanja : 609Komentari