home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti Baby II

O drugom modelu u Bugattijevoj gami se govori već godinama, a sada se to zaista desilo. Nije 16C Gabalier ni crossover. U stvari nije ni blizu onome što ste očekivali, piše Index.hr. Radi se o vozilu koje je predstavljeno prošle godine na ženevskom salonu. Ako se ne sećate, reći ćemo da mu je ime Baby II.

Pre nego što vam interes u potpunosti splasne znajte da se radi o replici modela Type 35. To je model koji se proizvodio do 1936. godine, a sada je dobio novo izdanje. Projektovan je da bi ga mogli voziti ljubitelji automobila stari najmanje 14 godina, a njima bi se nudile tri verzije.

Bugatti Baby II

Bazna ima bateriju od 1.4 kWh, a elektromotor od 1,36 KS pokreće zadnje točkove i ima autonomiju do 25 km. Može do 20 km/h. U Expert modu elektromotor ima 5,44 KS, a vozi sve do 45 km/h. Automobil ima hidraulične kočnice i diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

Bugatti Baby II

Za one koji žele više tu je Vitesse opcija s karbonskom karoserijom, baterijom od 2,8 kWh te elektromotorom od čak 13,6 KS. Ovaj može za šest sekundi do 60 km/h, a ne posustaje do 70 km/h. Ima čak i tzv. Speed ključ poput onoga u Chironu. Ovde je teoretski domet preko 50 km.

Ali ni to nije sve jer na vrhu ponude stoji Pur Sang verzija s ručno napravljenom karoserijom od aluminijuma. Za njenu izradu je potrebno preko 200 sati.

Baby II je u suštini dečji autić, ali i verna replika automobila. Osim rafiniranog enterijera dobija i LED svetla, ali i amblem napravljen od 50 grama čistog srebra.

Ovakva sposobna igračka visokog stila nije jeftina. Nije ni skupa, već je ekstremno skupa. Početna cena je 30.000 evra, Vitesse verzija kreće od 43.500 evra, a Pur Sang ima cenu od neverovatnih 58.500 evra. Predviđena je serija od 500 primeraka.

Za utehu recimo da cena uključuje članstvo u The Little Car Club i Bugatti Owners’ Clubu. 

Izvor: Index.hr

Foto: Bugattičitanja : 622Komentari