home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes-Benz W124

Opšte je mišljenje da su dizel motori superiorni što se tiče pouzdanosti, naravno ukoliko se odgovarajuće održavaju.

Naravno, možda se neće svi složiti s navedenim, ali priloženi video bio mogao da dokaže par stvari. Naime, YouTuber Flexiny je u svom najnovijem klipu pronašao dizel Mercedes-Benz, koji je čak 16 godina stajao na jednom mestu, da bi mu zatim uspešno pokrenuo motor.

Reč je o modelu W124 iz 1988, i s obzirom da je toliko dugo bio ostavljen na jednom mestu, trebalo ga je izvaditi iz „jazbine“. Ono što je takođe iznenađujuće je da su tri od četiri gume bile korektno naduvane.

Nakon stavljanja automobila u bolju poziciju i podizanja haube, ukazao se motor koji je u boljem stanju nego što bi se očekivalo. Neke komponente doduše izgledaju kao da su „kaput“, ali ispostavilo se da karter nije presušio, kao i da je većina elemenata u relativno dobrom stanju. Nakon zamene akumulatora, neka vrsta upozorenja se pojavila na armaturnoj tabli. Čovek koji je vraćao automobil u život je i pronašao u čemu je stvar. S deaktiviranim alarmom, izgledalo je da kompletna elektrika radi kako treba.

Uz malo pomoć pri „odglavljivanju“ različitih komponenti, motor je „zaverglao“ ali nije upalio. Ipak, nakon uklanjanja remena s fronta agregata, startovao je bez problema. Posle zamene nekih tečnosti i zamene remena, automobil je startovao s elanom. Bilo bi lepo videti da li je menjačka kutija funkcionalna, ali dodatni radovi su definitivno neophodni, jer i motor ne zvuči sasvim zdravo.

Izvor: Vrelegume.rsčitanja : 2077Komentari