home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fast&Furious

U Edmontonu u Kanadi živi možda i najveći fan franšize Fast&Furious. U stvari, fan automobila iz filmova. Svoju ljubav je naime pretočio u posedovanje čak 24 replike modela automobila koji su se pojavljivali u filmovima. Sve je počelo kao hobi, objašnjava u videu, a sada više nema kuda s tako impresivnom brojkom automobila.

Čovek predstavljen u intrigantnom videu s YouTube kanala Roads Untraveled se zove Jorge i ponosni je vlasnik automobila napravljenih poput autentičnih filmskih junaka na četiri točka, piše Jutranji.hr.

Jedna od najlepših replika u Jorgeovoj kolekciji je Bayside plavi Nissan Skyline R34 GT-R dorađen tako da apsolutno podseća na primerak koji je vozio Paul Walker u " Fast&Furious 4". Takođe poseduje srebrni i plavi Skyline GT-R. Ostali automobili iz kolekcije uključuju narandžastu Supru Paula Walkera iz prvog filma, belu VW Jettu koju je u prvom filmu vozio Jesse te Mazdu RX-7 Veilside Fortune koju je u "Tokio driftu" vozio Han.

U videu Jorge otkriva da je kupio neke primerke koji su već bili replike, ali ih je on u svojoj radionici doradio do savršenstva. Štaviše, mnogi automobili koje je kupio uvezeni su direktno iz Japana, a jedan od najnovijih u kolekciji je Toyota Supra iz 2020. godine koja bi trebalo da nastupi u (odloženom) devetom delu franšize.

Koliko god njegova kolekcija već bila impresivna, Jorge je u procesu izrade sedam ili osam dodatnih replika, uključujući ružičastu Hondu S2000 koju vozi Suki.

Izvor: Jutarnji.hr / Roads Untraveledčitanja : 1319Komentari