home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zaplenjeni auto

Bračni par iz Velike Britanije je nedavno ‘zaplenio‘ automobil koji je greškom parkiran na njihovom prilazu. Zatim su od vlasnika tražili 100 funti da mu ga vrate. Međutim, možda je najviše apsurdno to što policija navodi da je čin u skladu sa zakonom.

Kako piše Jutarnji.hr, par je na Facebooku pokušao da pronađe vlasnika automobila, da bi zatražili da pomeri plavi Peugeot. Međutim, ubrzo su odlučili da preuzmu stvar u svoje ruke blokirajući ga vlastitim vozilima, navodeći da, ako želi automobil nazad, mora da plati 100 britanskih funti.

Zaplenjeni auto

Vlasnik je prvo mislio da reši situaciju tako da pozove policiju na mesto događaja, koja je zatim utvrdila da ‘nijedna strana nije prekršila zakon‘, i ponudila samo smernice po tom pitanju. Veruje se da je vlasnik automobila očigledno žrtva prevare aplikacije za parkiranje.

JustPark je potvrdio da je vlasnik Peugeota koristio aplikaciju, ali je ‘postao žrtva potencijalno lažnog unosa‘, te se zatim izvinio zbog nastalog incidenta. Vlasnica prilaza je na Facebooku objavila: ‘Da li vlasnik ovog automobila (...) može da ukloni svoje vozilo s mog privatnog prilaza u sledećih 30 minuta ili ću ga ja sama ukloniti, hvala‘.

Njen suprug je nakon 30 minuta objavio: ‘Sada ste blokirani. Koštaće vas 100 funti da vam oslobodim automobil. Ponesite gotovinu jer ne prihvatam karticu‘.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Facebook screenshotčitanja : 4006Komentari