home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW iX koji menja boju

Novi BMW-ov SUV iX je do sada bio poznat pre svega po naglašenoj prednjoj masci s ogromnim "bubrezima", da bi sada pažnju javnosti privukao izuzetno brzim i atraktivnim menjanjem boje.

Ako ste se kao deca, 80-ih godina prošlog veka, igrali s autićima koji su tada bili glavni hit – onima koji su menjali boju u zavisnosti od spoljašnje temperature – onda će vas ovaj BMW-ov model vratiti direktno u detinjstvo, piše Autonet.hr. Naime, bavarski proizvođač je na CES sajmu u Las Vegasu pokazao novi model iX, električni SUV nove generacije, koji je prošle godine mnogo pažnje privlačio svojim predimenzionisanim “bubrezima” na prednjoj delu.

BMW iX

Sada, međutim, ovaj model privlači pažnju zapanjujućom tehnologijom – aktivnog menjanja boje karoserije. Promena boje je demonstrirana i zabeležena kamerama posetioca, pa su vrlo brzo snimci počeli da viralno kruže Internetom. A kako i ne bi, kad celi BMW-ov SUV menja boju na dodir tastera u kabini.

Na snimcima vidimo kako automobil iz belog za tren oka postaje tamnosiv, a zatim se postepeno, u talasima, vraća u belu boju, gotovo kao da je reč o kompjuterskoj animaciji. BMW ne otkriva nikakve detalje o ovoj tehnologiji, a očevici iz Las Vegasa javljaju da je spoljašnji premaz navodno veoma osetljiv na promene temperature, pa BMW uz ovaj koncept ima i rezervni, za slučaj da prevelika vrućina ili hladnoća onemoguće ovoga u menjanju boje.

Izvor: Autonet.hr / YouTubečitanja : 1969Komentari