home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Put na Noovm Zelandu

Vozač koji je uhvaćen kako na ruralnom putu u blizini Hastingsa na Novom Zelandu vozi skoro 200 km/h kaže da mu je kazna prestroga, iako je išao brže nego što je policija zabeležila. Timothy Brooks Holden je priznao krivicu na Okružnom sudu u Napieru po jednoj optužbi. Osuđen je na 150 sati rada za opšte dobro i oduzeto mu je pravo na vožnju na 18 meseci, piše lokalni Nz Herald.

Žalio se Visokom sudu da mu je kazna 'očigledno preterana'. Holden je bio voljan da obavlja društveni rad, ali je rekao da bi trebalo da izgubi vozačku samo na 12 meseci, piše Jutarnji.hr. Sudija se nije složio. Da bi stvar bila još zanimljivija, Holden je u stvari uhvaćen kako se trka s drugim automobilom. Policijski radar je pokazao 176 km/h, ali Holden je Visokom sudu rekao da je 'u stvari išao 195 km/h, nadajući se da će pobediti auto pored sebe'.

Holden trenutno ima šest osuda vezanih uz njegovu vožnju, uključujući dve za opasnu vožnju i jednu za neopreznu vožnju koja je izazvala povrede. Takođe je nagomilao 20 prekršaja između 2002. i 2020. godine. U svojoj žalbi je tvrdio da je period diskvalifikacije vozačke dozvole preteran, posebno kada je u kombinaciji s radom u zajednici, 'a sudija koji je izrekao kaznu je pogrešio jer mu nije dao 25 posto popusta zbog priznanja krivice'.

Rekao je da mu je potrebna vozačka dozvola da bi mogao da ode u Palmerston North da bi video svoju decu. Holdenova savetnica Lisa Grant je rekla da se trka odvijala na ravnom, ruralnom putu sa samo jednom ulaznom tačkom. Navela je da u tom području nije bilo nikoga osim Holdena, drugog vozača i policajca. Zbog noćnog doba verovatno nije bilo drugih vozila ili radnika iz okolnih voćnjaka.

Policija tvrdi da je period diskvalifikacije prikladan, s obzirom na ozbiljnost optužbe i Holdenovu istoriju prekršaja u vožnji. Policijski službenik James Bridgman je rekao da se trka odvijala u mraku u zimskoj noći, nije bilo ulične rasvete, a trkači nisu mogli da sa sigurnošću znaju da će put biti prazan.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Nzherald.co.nzčitanja : 2055Komentari