home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bugatti sat

Bugatti se još jednom udružio s austrijskim proizvođačem pametnih satova i predstavio limitiranu seriju ručnih satova namenjenih sportistima i avanturistima dubljeg džepa.

Tržište pametnih satova je poslednjih godina drastično poraslo i učinilo napredne tehnologije dostupnim širem sloju populacije. Kada su Bugatti i VIITA u pitanju, pojam dostupnosti treba uzeti s dozom rezerve. 

Punim imenom Bugatti Carbone Limited Edition je prvi pametni sat u potpunosti izrađen od karbona. Time je uprkos ugradnje veće baterije kapaciteta 540 mAh (+22%) masa sada manja 13 posto, piše Index.hr.

U normalnoj upotrebi baterija traje 15 dana, a sa stalno uključenim GPS-om trajanje pada za nekoliko dana, kažu u Bugattiju. GPS senzor je izuzetno precizan, pa se podaci sa sata mogu koristiti u telemetriji na stazi dok vlasnik juri u Bugattiju.

Za merenje otkucaja srca koristi dvostruki senzor te omogućava apsolutno sve funkcije kao i najbolji sportski satovi, od preporuka odmora i treninga do biološke starosti i nivoa stresa. Vodootporan je do 100 m. Pomenimo i ekran. Radi se o ekranu AMOLED osetljivom na dodir rezolucije 390 x 390 piksela. Podržava 16.7 miliona boja, a nalazi se ispod safirnog stakla.

Recimo da je sat limitiran na samo 2500 primeraka, a cena je 2.640 evra.

Izvor: Index.hrčitanja : 772Komentari