home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aktivisti

Aktivisti protiv klimatskih promena pod nazivom Scientist Rebellion provalili su u Porscheov muzej u Autostadtu u Wolfsburgu. Zatim je usledilo lepljenje ruku za pod paviljona tako da niko ne može da ih ukloni. 

Oni imaju nekoliko zahteva za izvršnog direktora VW Grupe Olivera Blumea, između ostalog: podrška za ograničenje maksimalne brzine na nemačkim autoputevima na 100 km/h, ubrzavanje VW-ovih poteza za smanjenje emisije ugjenika, poništenje plaćanja duga i kamata koje globalni jug duguje VW-u i pritisak na nemačku vladu da se udovolji zahtevima aktivista.

Uobičajen sled aktivnosti nakon ovakvog upada je da se pozove policija, pa dođu mediji, pa od svega nastane cirkus… Osoblje muzeja je međutim odlučilo da u početku primeni drugačiju taktiku – ignorisanje! Umesto da odmah pozovu policiju, radnici su priznali aktivistima njihova prava (da protestuju) te su, zatim, kada je došao kraj radnog vremena, isključili svetlo i grejanje. Radnici muzeja su jednostavno otišli i ostavili aktiviste u mraku, navodi Revija HAK.

Akivisti su zamolili pomoć lekara jer su ih bolele zalepljene ruke, a mnogi su jaukali jer nisu mogli u toalet. Takođe, u Volkswagenu su im poručili da nema naručivanja hrane i da mogu da jedu samo ono što su im isporučili iz VW-ove kantine, a to je navodno bilo skromno. Jedan aktivista udaljen je ranije jer je morala da mu se pruži medicinska pomoć, a preostalih osam, zajedno sa šest članova Scientist Rebelliona koji nisu bili zalepljeni, ostali su u muzeju tokom noći, odnosno sve do jutra kada ih je pokupila policija zbog neovlašćenog ometanja poseda, prisile i oštećenja imovine.

Izvor: Revijahak.hrčitanja : 794Komentari