home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla s agregatom

Iako je utisak da su sva luksuzna vozila iz Ukrajine stigla na Zapad u prvim danima sukoba, postoje i ona koja su ostala. Među njima je i Tesla Model 3, čiji vlasnik se na originalan način snašao kako bi premostio probleme u ukrajinskom elektroenergetskom sistemu.

Fotografija Tesle s agregatom postavljenim pozadi je trenutno viralni hit. Na bazi samo jedne fotografije, u javnost su stigle brojne neproverene informacije, od toga da je agregat ugrađen kao svojevrsni range extender do toga da vlasnik samo prevozi uređaj koji ne staje u prtljažnik, navodi Index.hr.

Prema dostupnim informacijama, fotografija se na društvenim mrežama prvi put pojavila 28. decembra prošle godine. Objavio ju je Igor Sushko napisavši da je snimljena u Kijevu i da Tesla vozi na struju proizvedenu iz agregata. 

Najmanje je verovatno da agregat direktno napaja Teslu za vožnju. Za tako nešto bi bio potreban osetno snažniji agregat, ali i puno modifikacija na upravljačkom sistemu pogona.

Radi se o agregatu pogonjenom benzinom, koji u maksimumu može da daje do 2.8 kW. Kad se sve sabere, najverovatnije je da agregat služi upravo za punjenje baterija Tesle u hitnim situacijama. U tom slučaju vlasnik će morati da se naoruža benzinom, ali i strpljenjem. To znači da bi sat vremena punjenja bilo dovoljno za petnaestak kilometara vožnje na struju. 

Izvor: Index.hr

Foto: Twitter / Igor Sushkočitanja : 450Komentari