home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car Simulator – Champions Edition,

Formula 1 je ekskluzivan i skup sport, u kome mogu da se takmiče samo malobrojni, ali šira javnost uvek može da igra njihovu zvaničnu kompjutersku simulaciju. Da bi i to podigli na neki novi nivo, rukovodstvo F1 je u saradnji s aktuelnim šampionima, timom Red Bulla, napravilo “šampionski” simulator, ugrađen u repliku Red Bullovog pobedničkog bolida iz prošle sezone – međutim, i cena mu je prikladna tom “službenom” statusu.

2022 Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car Simulator – Champions Edition, verovatno je najskuplji simulator u istoriji. U opisu se kaže da je reč o kompjuterskom simulatoru vožnje unutar šasije bolida RB18, izrađene istim postupcima i od istih materijala, od kojih je izrađen i bolid koji je osvojio prošlogodišnji Svetski šampionat. Nastao je na bazi originalnih CAD crteža Red Bull Racinga, a trebalo bi da igračima ponudi iskustvo vožnje slično onome, kakvo imaju i pravi vozači Formule 1 u svojim timskim simulatorima, u kojima se pripremaju za trke, navodi Autonet.

Oracle Red Bull Racing RB18 Show Car Simulator – Champions Edition,

Sklop je dugačak 4,1 metar, težak oko 160 kg, uključuje zakrivljene AOC monitore, pedale i upravljač, surround zvučni sistem, kao i najnoviji softver za simulacije staza. Kupac može da bira livreju bolida Maxa Verstappena ili Sergia Pereza.

Za zadovoljstvo vožnje u ovom simulatoru potrebno je izdvojiti tačno 99.999 britanskih funti, odnosno gotovo 114.000 evra, plus troškovi isporuke. Oni, kojima je ovo preskupo, mogu da se odluče i za nešto rudimentarniju varijantu – isti sklop bez prednjeg krila košta “samo” 74.999 funti.

Izvor: Autonet.hrčitanja : 259Komentari