home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Napušteni Saabov salon

Saab je prestao s radom 2011. godine, a dok su mnogi distributeri prešli na prodaju drugih automobila, jedan salon u Francuskoj nije nego je zatvoren i napušten zajedno s dvadesetak automobila.

Reč je o salonu koji je otvoren još 1972. godine, a ista porodica je vodila Husqvarninu prodavnicu u istom objektu. Dvojica braće su ostali bez posla, a kompanija se navodno našla u problemima kada se jedan od njih razboleo.

Nažalost, osobe koje su snimile video nisu jedine ušle u napušteni salon, jer su neki pre njih polomili prozore i krali delove vozila, navodi Klix.ba.

U glavnom delu salona nalaze se dva modela 9-3 i jedan primerak modela 9-5. Osim delova koji nedostaju i polomljenih prozora, čini se da ovi automobili mogu da se restauriraju. U kancelarijama je dosta smeća, a čini se da su ljudi uništavali stvari tražeći nešto vredno. Brošure i drugi materijali su i dalje u salonu, ali bledi su zbog sunca. Na jednom zidu se nalaze čak i uzorci nekada dostupnih boja, kao i materijala za unutrašnjost.

Uz Saabove, u salonu se nalaze i neki Citroenovi, Peugeotovi i Renaultovi modeli. Što se tiče Saaba, tu je nekoliko primeraka modela 9000.

Čini se da nekoliko automobila u radionici nije "ogoljeno", prekriveni su prašinom i moguće je da bi opet mogli da se nađu na putu. U radionici se nalaze i neki delovi, kao i najmanje jedan blok motora.

Kada je Saab propao, kompanija NEVS je kupila fabriku i ono što je ostalo od brenda. Namera je bila da se proizvodi električni model 9-3, ali proizvedeno je nekoliko verzija s konvencionalnim pogonom korišćenjem preostalih delova.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 925Komentari