home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Meteorit pao na parkirani Renault Clio u Francuskoj?

Šta biste prvo učinili da krenete na posao u ponedeljak ujutro, pa na krovu svog parkiranog automobila zateknete rupu od pola metra? Da li bi prvo zvali policiju, vatrogasce ili osiguravajuću kuću? S ovakvim se problemom susreo jedan Francuz s periferije Strazbura ove nedelje. Na njegovom Renaultu Clio druge generacije je preko noći osvanula ogromna rupa.

Na mesto događaja su pozvani vatrogasci, budući da se iz vozila još dimilo. Oni su obezbedili mesto događaja te isključili mogućnost vandalizma, pa su zaključili da je ovaj automobil gotovo u potpunosti uništen usled – pada meteorita. Istražioci su na mestu događaja pronašli i manji grumen, otprilike veličine lešnika, koji je poslat na analizu da bi se utvrdilo da li je zaista on uzrok ove štete i da li je uopšte astronomskog porekla.

Šta god da je pogodilo nesrećnog Clia moralo je da se kreće vrlo velikom brzinom – naime, osim rupe na krovu objekat je probio i pod te rezervoar vozila. Nakon objavljivanja vesti u lokalnim medijima, neki stanovnici Strazbura su prijavili da su čuli ili videli pad meteorita. Međutim, međunarodna meteorska mreža FRIPON kaže da u to vreme na toj lokaciji nije zabeležen pad meteorita, pa će tek dodatna analiza verovatno otkriti uzrok ovog neobičnog događaja.

Izvor: Autonet.hr

Video: TF1 Infočitanja : 2359Komentari