home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lincoln C Concept

13 Jan 2009 - 01:14 Concept cars Link

Evo iznenađenja. Možda i najbolje čuvana tajna ovogodišnjeg Salona automobila u Detroitu je otkrivena na štandu Lincolna, koji je promovisao studiju automobila iz C segmenta, pa zato i nosi ime C Concept.

U osnovi radi se o Lincolnovoj viziji kompaktnog ali luksuzno opremljenog hatchback modela (sa opremom kakva se obično ne nalazi u automobilu ove klase), veličine jednog Ford Focusa, pa će biti zanimljivo kako će na njega reagovati Amerikanci.

S druge strane, ovaj Lincoln je, bar vizuelno, interesantan i za evropske oči, budući da rešenje izbačenog zadnjeg dela podseća na sada već stari Renault Megan II.

To nije i jedini zanimljiv detalj na C Conceptu, budući da pažnju privlače i tzv. samoubilačka vrata, odsustvo B stubova, velika prednja maska, kratki prepusti, stakleni panoramski krov, LED svetla i prostrana unutrašnjost sa tankim i laganim sedištima i interesantnim dizajnom volana. 

Što se pogona tiče, za to se brine 1,6 litarski čevorocilindrični motor sa 180 konja i 243 Nm obrtnog momenta, uparen sa PowerShift šestostepenom transmisijom sa duplim kvačilom.

VIDEO : Lincoln C Conceptčitanja : 1114Komentari

Nadam se da serijski model nikad nece ugledati svetlost dana.

Autor F-150 13 Jan 2009, 01:47

Zanimljiv koncept.

Autor Darko 13 Jan 2009, 02:27

Ruzan je napred i pozadi...

Autor Eki 13 Jan 2009, 08:23