home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon nekoliko teaser slika i jedne zvanične fotografije, evo i kompletnog Infinitijevog novog koncept automobila koji će biti predstavljen na sajmu automobila u Parizu.

Automobil je nazvan Infiniti Q80 Inspiration concept, a japanska firma je u saopštenju između ostalog najavila da će Infiniti "podeliti svoju viziju, svoju dušu, na nivou do sada neviđenom iz ove kompanije."
Ovaj koncept automobil sa četiri sedišta bi trebalo da predstavalja najavu za serijski model koji se očekuje 2017. ili 2018. godine (s tim što serijski automobil najverovatnije neće imati takozvana samoubilačka vrata).
Što se samog Infiniti Q80 Inspiration concepta tiče, u pitanju je fastback sa 4 vrata, dužine 5052 mm, širine 2027 mm, visine 1350 mm i međuosovinskog rastojanja od 3103 mm. To u praksi znači da je ovaj koncept nešto duži i širi od Mercedesa CLS i BMW-a Serije 6 Gran Coupe.

Automobil ima hibridni pogon, i to kombinaciju 3,0 litarskog V6 twin-turbo motora i elektromotora, a kombinovana snaga iznosi 550KS.

Tu su takođe i Head up displej i Autonomus driving aid sistem.

Ovde i podatak da su točkovi od 22 inča i da se unutrašnjost (u kojoj su upotrebljeni aluminijum, koža i ugljenična vlakna) opisuje kao prostrana kabina u "1 + 1 + 1 + 1" konfiguraciji.

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Ranije objavljena slikačitanja : 1479Komentari

Zadnji deo me podsea na Renault Initiale Paris koncept iz 90-ih.
Lepo izgleda.

Autor Uros Cuore Sportivo 01 Okt 2014, 19:26