home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon koncepta Koeru na septembarskom sajmu automobila u Frankfurtu i nedavno predstavljene studije RX-Vision (na sajmu u Tokiju), Mazda je pripremila još dva koncept vozila.

Tačnije, radi se o novim koncept verzijama nove generacije Mazde MX-5 (Miata), premijerama Specialty Equipment Market Association (SEMA) sajmu u Las Vegasu.

To su Mazda MX-5 Spyder i MX-5 Speedster, kod kojih je naglasak bio na što manjoj težini.

Ukratko, MX-5 Speedster je ostao i bez krova i bez klasičnog vetrobrana, dok je MX-5 Spyder više u retro izdanju, inspirisan klasičnim roadsterima.  


Spyder verzija ima težinu od samo 1043 kg, a dolazi u Mercury Silver boji, sa "Bikini" krovom, ADVAN Racing RS II alu točkovima od 17 inča (sa Yokohama gumama), aero body kit-om od ugljeničnih vlakana, Brembo kočnicama, modifikovanim oslanjanjem i Spinneybeck PRIMA kožnim enterijerom.


 S druge strane, Speedster verzija je još lakša (tek 943 kg), a ima i sedišta i vrata od ugljeničnih vlakana, RAYS 57 Extreme Gram Lights točkove od 16 inča, Kumho Ecsta gume, Brembo kočnice, KW modifikovano oslanjanje (auto je niži za 30 mm), Blue Ether eksterijer i alkantaru u enterijeru.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1023Komentari

Uf...Speedster je tako sexy.

Autor Uros Cuore Sportivo 03 Nov 2015, 17:41