home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Seatov šef za istraživanje i razvoj Matthias Rabe je nedavno nagovestio da će njihov prvi električni automobil biti električni Mii, što je sada i potvrđeno. Seat je naime na Mobile World kongresu u Barseloni predstavio e-Mii, električno vozilo koje će testirati mogućnosti novog sistema "deljenja vozila" upravo u Barseloni. 

Seat je za e-Mii iskoristio tehnologiju iz Volkswagena e-Up!, a to znači elektromotor sa 82KS i 210 Nm, kao litijum-jonske baterije od 18.7 kWh (80% se napuni za 30 minuta na brzom punjaču).

Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 11,3 sekunde, najveća brzina je el. ograničena na 130 km/h, dok autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi do 160 km.

U saopštenju se navodi da će u narednih nekoliko nedelja Seat implementirati pilot projekat "deljenja vozila" među zaposlenima. Učesnici će moći da testiraju servis digitalnog pristupa, koji fizički zamenjuje ključ pametnim telefonom.

Nakon e-Mii, Seat će tokom 2019. predstaviti još jedan električni automobil, i to na bazi Volkswagenove MEB platforme za električna vozila.
 
Ni tu nije kraj, jer bi i Leon mogao da dobije električnu verziju, mada je verovatnije da se pojavi njegova plug-in hybrid varijanta.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 871Komentari