home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Biomega SiN

Danski proizvođač bicikala, Biomega, namerava da se upusti u proizvodnju električnih automobila, a kao pilot projekat kompanija je u Šangaju pokazala koncept SIN.

Ovo neobično vozilo je oblikovano uz filozofiju ‘manje je više’ što se lako zaključi iz praktično svakog segmenta - od, blago rečeno, jednostavnog dizajna karoserije do rudimentarnog enterijera koji deluje kao da mu je pre mesto u javnom prevozu nego u putničkom automobilu.

Danci su prilikom pravljenja koncepta opsežno koristili komponente od ugljeničnih vlakana ojačanih plastikom i aluminijumom, pa je ukupna masa vozila svedena na, za električne automobile, prilično niskih 950 kg, od čega 200 kg otpada na baterijski paket kapaciteta 20 kWh.

Isti bi navodno trebalo lako da se zameni, pa domet s jednim punjenjem od 160 km navodno ne bi trebalo da bude problem, smatraju Danci.

SIN pokreću četiri elektromotora u točkovima i ukupno razvijaju 81KS što je dovoljno za sprint do 100 km/h za 13 sekundi, kao i maksimalnu brzinu od 130 km/h.

Dansko rešenje za urbanu mobilnost u komercijalnoj upotrebi bi trebalo da vidimo između 2021. i 2023. godine. SIN bi kupce trebalo da košta oko 20.000 evra.

Izvor: Tportal.hr

Foto: Biomegačitanja : 585Komentari