home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ferrari F40

Ferrari F40 je jedan od najrespektabilnijih Ferrarija ikada! Karoserija je napravljena od materijala poput ugljeničnih vlakana, kevlara i aluminijuma kako bi automobil bio što lakši (težina mu je samo 1.100 kg), dok je V8 motor preuzet s modela 288 GTO, a s dva turbo punjača je ojačan na čak 478KS.

Ferrari F40

Reč je o impresivnoj brojci, pogotovo ako u obzir uzmemo da je proizveden 1987. godine. Legendarni model je tako često bio na posterima u sobama, a moramo priznati da malo koji model oduzima dah i izaziva toliko strahopoštovanja kao F40. Najbliže bi mu mogao biti moderni LaFerrari, ali mnogi će reći da više respektuju F40.

Ferrari F40

Kako bi odao počast legendarnom modelu, dizajner Samir Sadikhov je napravio rendere koji prikazuje njegovu viziju moderne verzije ovog modela! Pritom je na projektu radio više od godinu dana kako bi što bolje i vernije prikazao kako bi moderni F40 trebalo da izgleda.

Ferrari F40

Ono što će se mnogi nakon ovog zapitati jeste: "Da li će Ferrari napraviti ovaj model?" A odgovor u stvari još ne znamo. Naime, iako je reč samo o renderima i sigurni smo da model nije u planu Ferrarija, italijanski proizvođač nudi tzv. "One-Off" program. Za one koji nisu upoznati, reč je o programu u kojem najbogatiji kupci zajedno s inženjerima i dizajnerima rade na jedinstvenim modelima rađenim po njihovoj želji. Dakle, ako se nekom VIP klijentu Ferrarija ovi renderi sviđaju, moguće je da će nazvati ljudi iz programa koji će krenuti s razvojem. Pritom naravno kao podloga služe postojeći Ferrarijevi modeli, a često nije moguće u potpunosti udovoljiti željama budući da dizajneri i inženjeri moraju da odobre projekat.

Izvor: Jutarnji.hr

Renderi: Samir Sadikhov

Ferrari F40


čitanja : 616Komentari