home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BASF

Tri prototipa električnih automobila za mobilnost u budućnosti, koji su razvili nemački BASF i Centar za istraživanje i razvoj kineskog GAC-a, premijerno su predstavljena na Međunarodnoj izložbi automobila u kineskom gradu Guangdžou.

Reč je o modelima futurističkog dizajna sa dva sedišta pod nazivom 2US, 2U i 2ALL, koji, kako je saopšteno iz dve kompanije, ispunjavanju potrebe različitih vozača, bilo da se radi o starijim građanima, ženama vozačima ili početnicima.

BASF

Model 2US, između ostalog, nudi sedišta koja se rotiraju i do 90 stepeni, prototip 2U specifičan je zbog sedišta sa prozirnim delovima, a model 2ALL lak je za upravljanje i jeftin za održavanje.

Vozači će, kako je saopšteno, imati priliku da uživaju u inovativnim rešenjima za prečišćavanje vazduha, najmodernijim materijalima za sedišta, kvalitetnim šasijama i najsavremenijim pakovanjima baterija za električna vozila, a svaki od automobila odgovara i sistemu deljenja automobila tzv. kar šaringu.

„Deljenje automobila i elektrifikacija su izuzetno važni za najveće automobilsko tržište na svetu. Osim toga, potrebe i individualne stilske preferencije kineskih vozača postale su raznolike zbog sve većeg broja ženskih vozača i vozača poznog doba”, izjavio je Džang Fan, potpredsednik GAC centra za istraživanje i razvoj.

Saopšteno je i da je ovo prvi put da BASF sarađuje sa kineskim proizvođačem automobilskih delova na razvoju prototipa automobila, prenosi Tanjug.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: BASFčitanja : 492Komentari