home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Aston Martin AM-RB 003

Dok drugi razmatraju kako da pobegnu iz Britanije nakon Brexita, Aston Martin kreće u ofanzivu

Izlazak Velike Britanije iz EU ne posmatraju svi isto. Dok Honda, Nissan, Toyota, i BMW prave planove gde da izmeste svoju proizvodnju sa Ostrva, Aston Martin nema problema sa post – Brexit situacijama sa taksama i carinama na vozila iz Engleske, i planira da svojim kupcima ponudi mnogo toga novog.

Aston Martin AM-RB 003

Predstavljanje novih modela sa motorima u sredini može se tumačiti i kao ulazak Aston Martina na teren specijalista za superautomobile kao što su Ferrari i McLaren. Tačnije, modelom Valkyrie i njegovom trkačkom verzijom Valkyrie AMR Pro se već dosta dugo bavimo, a njihovi kupci već postaju nestrpljiv da sednu u svoje monstrume sa 1.160 KS.

Aston Martin AM-RB 003

Dva druga noviteta iz Aston Martina su donela veće uzbuđenje. Sa modelom AM-RB 003, koji je već nazvan sinom Valkyrie, zahvaljujući brojnim rešenjima koje preuzima od hiper-tate, Aston Martin direktno ulazi u teren McLarena.

Oznaka AM-RB 003 je privremena, a kada krene u serijsku proizvodnju, ispred zadnje osovine biće smešten potpuno novi V6 agregat.

Aston Martin AM-RB 003

Proizvođač tvrdi da je predstavio 90% serijskog modela koji će od 2021. biti proizveden u ograničenoj seriji od 500 komada.

Aston Martin Vanquish Vision

Ono što nije koncept i neće se proizvoditi u ograničenoj seriji je novi Aston Martin Vanquish. Pokretaće ga V6 motor smešten u sredinu, i staće na crtu McLarenu 720S i Ferrariju F8.

Aston Martin Vanquish Vision

Vanquish praktično vraća Aston Martin u 1979. godinu kada je modelom Bulldog. Tadašnji projekat je imao za cilj sportistu sa V8 motorom od 5.3 litre, sa dva turbo kompresora smeštenim u sredini, koji bi bio najbrži serijski automobil na svetu.

Aston Martin Vanquish Vision

Međutim, ispostavilo se da njegovih 600 KS nije dovoljno da dohvati željenih 440 km/h, a projekat je obustavljen zbog prevelikih troškova potrebnih da se postigne željena brzina.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Aston Martinčitanja : 283Komentari