home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi AI:ME concept

Volkswagen I.D. Roomzz nije jedini potpuno električni koncept iz VAG-a na Sajmu automobila u Šangaju jer je i Audi odlučio da iskoristi ovaj događaj za predstavljanje novog koncepta AI:ME.

Audi AI:ME concept

Koncept odaje sliku futurističkog modela A2, odnosno kompaktnog električnog koncepta primarno namenjenog za gradsku upotrebu.

Audi AI:ME concept

Koncept se može smatrati luksuznom verzijom Volkswagenovog modela I.D. ili SEAT-ovog modela el-Born jer koristi istu novorazvijenu MEB platformu namenjenu specijalno za potpuno električnim automobilima.

Audi AI:ME concept

Pokreće ga električni motor postavljen na zadnju osovinu koji razvija 125 kW/170KS. Ipak, iz Audija tvrde da je potreban samo deo snage motora za gradsku upotrebu.

Audi AI:ME concept

Iz Audija su rekli da je AI:ME razvijen za urbano okruženje kao i da bi se produkcijska verzija uglavnom kretala brzinom između 20 i 70 km/h na kratkim distancama. Navedeno je da je baterija od 65 kWh idealna za ovaj model, ali domet koji omogućava nije otkriven.

Audi AI:ME concept

Kao što se može očekivati od koncepta, dizajn je futuristički, ima zadnja "samoubilačka" vrata i dolazi bez konvencionalnih B Stubova. LED svetla daju električnom hatchbacku moderan izgled, a sam automobil je zamišljen kao autonomno vozilo s naprednim autonomnim sistemom i Nivo 4 mogućnostima.

AI:ME dolazi nakon koncept vozila Aicon iz 2017. i PB 18 iz 2018. godine. Kvartet će biti kompletiran u septembru na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavljanjem četvrtog konceptnog automobila.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Audi
čitanja : 299Komentari