home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kia HabaNiro concept

Kia Motors i na sajmu automobila u Njujorku predstavlja novo koncept vozilo.

Kia HabaNiro concept

Početkom marta smo u Ženevi videli studiju nazvanu Imagine by Kia, zatim su na nedavnom sajmu u Seulu promovisani Masterpice concept i SP Signature concept, dok posetioci ovogodišnjeg sajma u Njujorku mogu da upoznaju njihov HabaNiro concept koji najavljuje novu generaciju modela Niro (očekuje se 2021. godine).

Kia HabaNiro concept

HabaNiro je studija crossovera u srebrnoj boji, sa kontrastnim sivim elementima, C stubom u Lava Red boji, kratkim prepustima, LED svetlima, "leptir" vratima, 20-inčnim točkovima, skrivenim ručicama za otvaranje vrata...

Kia HabaNiro concept

Treba napomenuti da je za izgled bio zadužen Kijin dizajnerski studio u Kaliforniji.

Kia HabaNiro concept

Vozilo nema ni klasične spoljašnje retrovizore, dok su u unutrašnjosti široki head-up displej, konkavni panel sa instrumentima, futuristički sistem ventilacije i grejanja, kao i sistem Real-time Emotive Adaptive Driving (READ) koji nadgleda stanje vozača koristeći prepoznavanje bio-signala.

Kia HabaNiro concept

Takođe, tu je i sistem autonomne vožnje Nivoa 5, pri čemu se u autonomnom režimu vožnje volan i panel sa instrumentima povlače kako bi vozač i suvozač imali više mesta.

HabaNiro concept je dugačak 4430 mm (što ga čini 75 mm dužim od aktuelnog Nira), a i međusosovinsko rastojanje je sa 2830 mm za 130 mm duže nego kod Nira (pa nudi i više mesta u unutrašnjosti).

Kia navodi da HabaNiro concept ima pogon na sva četiri točka sa elektromotorima na prednjoj i zadnjoj osovini. Kapacitet baterija se u vesti ne navodi, ali se kaže da autonomija iznosi oko 300 milja (483 km).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 409Komentari