home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Chevrolet eCOPO Camaro

Koncept modeli se retko kada prodaju. Čak i ako se neki od njih pojavi na tržištu, obično to budu stariji modeli. Međutim, to nikako nije slučaj sa koncept modelom Chevrolet eCOPO Camaro koji je premijerno predstavljen prošle godine. Taj model će uskoro ići na aukciju u Kaliforniji, prenosi portal Vrele Gume.

Na sajtu aukcijske kuće ne piše puno toga o ovom modelu. Međutim, mi znamo da je eCOPO Camaro predstavljen prošle godine na SEMA konvenciji u čast 50. rođendana originalnog COPO Camaro modela. Predstavnici kompanije su tom prilikom rekli i da ovaj model predstavlja “pogled u električnu budućnost drag trka”.

Chevrolet eCOPO Camaro

Baziran na COPO Camaro modelu konsturisanom sa kompanijama Hancock i Lane Racing, eCOPO je prvi vozilo kompanije GM koje poseduje bateriju od 800 volti. Ona se sastoji od četiri različita modula od po 200 volti, a svaki je težak oko 80 kilograma. Oni su strateški raspoređeni po automobilu radi optimizacije težine.

Tu je i elektromotor koji razvija više od 700 KS (522 kW) i 813 Nm obrtnog momenta. POvezan je sa Turbo 400 automatskom transmisijom preko koje se snaga šalje zadnjim točkovima. Zahvaljujući ovome, koncept četvrtinu milje prelazi za samo 9,51 sekundu! Pritom, on postiže brzinu od 225 km/h.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 251Komentari