home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID. Space Vizzion

Volkswagen je u kratkom saopštenju najavio da će 19. novembra predstaviti još jedan električni koncept automobil iz svoje ID serije, i to ID. Space Vizzion.

O samom automobilu za sada nema mnogo informacija, ali je najavljeno da će se njegova promocija održati u Petersen Automotive Muzeju, tokom "Building an Electric Future" izložbe.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Izložba će inače biti otvorena za javnost 20. novembra, a treba da naglasi planove brenda da postane vodeći proizvođač električnih vozila.

Volkswagen ID. Space Vizzion

ID. Space Vizzion je dakle studija električnog karavana, i to na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu se ističu moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost, kao i ID Pilot sistem sa autonomnom vožnjom.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Sem toga, pominju se i digitalni kokpit, kao i sedišta koja su presvučena materijalom nazvanim AppleSkin, novim proizvodom koji se sastoji od obnovljivog sirovog materijala.

Konkretni detalji tek slede, ali je već potvrđeno da autonomija sa jednim punjenjem baterija iznosi 590 km (po WLTP ciklusu).

Treba napomenuti da će I.D. Space Vizzion dobiti i serijsku verziju, već najavljenu za 2021. godinu (prodavaće se na američkom, evropskom i kineskom tržištu).

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 444Komentari