home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen ID. Space Vizzion

Volkswagen je u Los Anđelesu predstavio još jedan električni koncept automobil iz svoje ID serije, i to ID. Space Vizzion.

ID. Space Vizzion je dakle studija električnog karavana (dužina 496 cm, širina 190 cm, visina 153 cm, koeficijent otpora vazhuna 0.24), i to na Volkswagenovoj MEB platformi za električna vozila, pri čemu se ističu moderna, prostrana i varijabilna unutrašnjost, kao i ID Pilot sistem sa autonomnom vožnjom.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Sem toga, pominju se i 15.6-inčni ekran osetljiv na dodir, digitalni kokpit, head-up displej, kao i sedišta koja su presvučena materijalom nazvanim AppleSkin, novim proizvodom koji se sastoji od obnovljivog sirovog materijala.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Za pogon se brine elektromotor sa 279KS (smešten pozadi i pokreće zadnje točkove), ali volkswagen navodi da je moguće dodati još jedan elektromotor koji će pokretati prednje točkove. Takva verzija sa 4x4 pogonom raspolaže sa ukupno 340KS i od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrazava za 5,0 sekundi i može do el. ograničenih 175 km/h.

Volkswagen ID. Space Vizzion

Potvrđeno je i da autonomija sa jednim punjenjem baterija od 82 kWh iznosi 590 km (po WLTP ciklusu).

Volkswagen ID. Space Vizzion

Treba napomenuti da će I.D. Space Vizzion najverovatnije dobiti i serijsku verziju, koja bi po nekim najavama od 2021. godine trebalo da se prodaje na američkom, evropskom i kineskom tržištu.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 578Komentari